Sparta verliest Van Drongelen: verdediger (18) verkast definitief naar Bundesliga

Sparta verliest Van Drongelen: verdediger (18) verkast definitief naar Bundesliga

03-08-2017 17:35
21

De kogel is door de kerk: Rick van Drongelen (18) mag zich vanaf donderdag speler van Hamburger SV noemen. De Bundesliga-club kondigt via de officiële kanalen aan dat de verdediger over wordt genomen van Sparta.

In Duitsland tekent de centrale verdediger een vijfjarig contract. Naar verluidt is er met de transfer een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid. Door bonussen kan dat oplopen tot ruim vier miljoen euro. Van Drongelen maakte op 1 november 2015 zijn debuut in de hoofdmacht van Sparta. In totaal kwam hij 31 keer uit voor de Rotterdammers.

Bij Van Drongelen overheerst een gevoel van trots. "Het voelt goed om hier te zijn. Dit is een geweldige stap voor me en ik kan niet wachten om van mijn nieuwe ploeggenoten te leren en voor het eerst in dit stadion te spelen."

"Natuurlijk is dit sportief een aderlating voor de club, maar we zijn ook trots", vertelt Sparta-trainer Alex Pastoor op de website van de Rotterdammers. "Het is een groot compliment voor de club in zijn geheel dat er weer een speler uit de eigen jeugd zo'n grote stap maakt in zijn carrière. Het toont aan dat de keuze van Sparta om te blijven investeren in de jeugdopleiding uiteindelijk zijn vruchten afwerpt."