Feyenoord deed er 'echt alles' aan: Dat kunnen andere clubs niet overtreffen

Feyenoord deed er 'echt alles' aan: "Dat kunnen andere clubs niet overtreffen"

04-08-2017 14:20
139

Feyenoord heeft er alles aan gedaan om Joshua Zirkzee op Varkenoord te houden. Dat stelt Richard Grootscholten in gesprek met het Algemeen Dagblad. De zestienjarige aanvaller vertrekt binnenkort naar het buitenland.

"Bij mij en bij Feyenoord zijn we er zeker van dat we er echt alles aan hebben gedaan. Wat wij bieden op sportief niveau kunnen andere clubs in Europa niet overtreffen", aldus Grootscholten tegen het AD. Zirkzee en zijn vader hebben een driejarig contract geweigerd. "Studie en sociale ontwikkeling zijn op deze leeftijd nog een belangrijk onderdeel."

"Deze jonge spelers zouden centraal moeten stellen: waar kom ik het beste tot ontwikkeling en waar krijg ik de kans om door te breken echt. Als het om geld gaat, kun je elders in Europa op deze jonge leeftijd meer krijgen. Dat winnen wij nooit."

Feyenoord betaalt immers aan elke jeugdspeler die zijn eerste profcontract tekent hetzelfde. "Zie het als een aanmoediging en een beloning. Dat doen we omdat al die jongens het nog moeten waarmaken en moeten aantonen Feyenoord 1 waardig te zijn. Wat helder moet zijn is dat een speler van Feyenoord hier graag moet zijn."