Van Hooijdonk: Het leek nergens op en het sloeg ook helemaal nergens op

Van Hooijdonk: "Het leek nergens op en het sloeg ook helemaal nergens op"

04-08-2017 19:50
9

Celtic, Nottingham Forest, Benfica en Fenerbahçe: Pierre van Hooijdonk speelde tijdens zijn carrière voor vier roemruchte clubs in het buitenland. In Nottingham (1997-1999) kon de oud-spits zijn ogen amper geloven tijdens de trainingen, vertelt hij in een interview met Staantribune. 

"Ik knapte alleen helemaal af op de manier van trainen bij Nottingham. Het leek nergens op en het sloeg ook helemaal nergens op. Zoals dat dan ging in Engeland, liep iedereen maar een beetje te lummelen tijdens die trainingen. Keepers die rechtsbuiten stonden, assistent-trainers die voor keeper speelden. Ze staken dan af en toe een been uit, puur voor het idee", aldus Van Hooijdonk, tegenwoordig analist en columnist. 

"Het was totaal anders dan ik gewend was bij NAC en Celtic. Daar trainden we om beter te worden, om aan tekortkomingen te werken of sterke punten uit te bouwen. Bij Nottingham stonden sommige gasten met hun handen in de zak. Ik kon het niet geloven, want het was ooit zo'n roemrijke club. Maar ik durf te zeggen dat de gemiddelde Nederlandse derdeklasser beter trainde."