'Barcelona gaat eerste Neymar-miljoenen uitgeven: afkoopsom van 32 miljoen'

'Barcelona gaat eerste Neymar-miljoenen uitgeven: afkoopsom van 32 miljoen'

05-08-2017 07:48
9

FC Barcelona heeft Real Sociedad benaderd voor verdediger Inigo Martinez. Dat bevestigt technisch directeur Loren Juarros van de Basken.

"Het klopt dat we met Barça over hem gesproken hebben", wordt Juarros geciteerd door ESPN. "Ze hebben hun interesse getoond in de speler. Maar tot nu toe ligt er geen bod op tafel. We hebben ook niet de intentie om mee te werken aan het vertrek van Inigo naar welke club dan ook. Hij is onvervangbaar. We willen hem niet verkopen."

Sociedad heeft echter niet volledige controle over de transfer. In het contract van de verdediger staat namelijk een afkoopclausule van 32 miljoen euro. Martinez werd door Real Sociedad buiten de selectie gelaten voor het oefenduel met Watford dit weekend. Volgens de officiële lezing vanwege een blessure, maar in Spanje denkt men dat het vanwege een aanstaande transfer is.

Barcelona is 222 miljoen euro rijker na het vertrek van Neymar naar Paris Saint-Germain en kan dus herinvesteren op de transfermarkt. De club zou ook bijna een akkoord hebben bereikt met Borussia Dortmund over Ousmane Dembélé. Kosten: 100 miljoen euro.