Veelbesproken moment rond El Ahmadi: 'Wist toen meteen hoe laat het was'

Veelbesproken moment rond El Ahmadi: 'Wist toen meteen hoe laat het was'

05-08-2017 20:31
32

Karim El Ahmadi denkt dat de penalty die scheidsrechter Danny Makkelie toekende aan Vitesse tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal, terecht was. El Ahmadi beging een overtreding op Tim Matavz. Aanvankelijk liet Makkelie doorspelen. Later kwam hij hij - na het raadplegen van de videoscheids - terug op zijn beslissing. 

Alexander Büttner benutte vervolgens het buitenkansje. "Ik dacht dat Makkelie naar de video-arbitrage ging om onze goal goed te keuren", doelt El Ahmadi in gesprek met SBS6 op een afgekeurd doelpunt van Nicolai Jörgensen, dat kort volgde na zijn overtreding op Matavz. "Toen ik hoorde dat het om het penaltymoment ging, wist ik hoe laat het was."

Wedden

Meer odds

Makkelie had het bij het juiste eind, vindt de Marokkaanse controleur. "Het was een terechte penalty. Ik raak hem gewoon en ik vind het goed dat dat meteen nagekeken kan worden. Ik was het er ook mee eens."

Feyenoord won de Johan Cruijff Schaal zaterdag na strafschoppen. Brad Jones keerde tijdens de allesbeslissende penaltyreeks de inzetten van Matavz en Milot Rashica.