Klaassen kritisch over Nederlands voetbal: Je hebt niets aan complimenten

Klaassen kritisch over Nederlands voetbal: "Je hebt niets aan complimenten"

06-08-2017 08:17
64

Davy Klaassen is kritisch over de voetbalopvattingen die heersen in Nederland. Dit vertelt de middenvelder, die afgelopen zomer Ajax voor Everton verruilde, in een exclusief interview met The Telegraph.

"Je hebt niets aan complimenten. Winnen is voor mij het allerbelangrijkste", aldus Klaassen, die de verloren Europa League-finale tegen Manchester United aanhaalt als voorbeeld. "In Nederland willen we altijd leuk voetbal spelen, maar soms moet je je gewoon aanpassen aan de tegenstander. United deed wat het beste werkte voor hen en dat was een ander soort voetbal dan wij gewend waren. Wij kwamen er fysiek gewoon niet aan te pas. Zij maakten twee mazzelgoals, maar toen ze eenmaal voorstonden, viel er voor ons niets meer te halen."

Klaassen hoopt zich in Engeland verder te ontwikkelen, waardoor hij een leidende rol in Oranje op zich kan nemen. "Het Nederlandse voetbal heeft het lastig op dit moment. We hebben het EK gemist en spelers als Wesley Sneijder en Robin van Persie worden ouder. Het is dus aan de nieuwe generatie om het stokje over te nemen en ik zie mezelf als een van de spelers die het moet gaan doen."