Als Ronald Waterreus over vrouwenvoetbal schrijft, kan ik hem niet serieus nemen

"Als Ronald Waterreus over vrouwenvoetbal schrijft, kan ik hem niet serieus nemen"

06-08-2017 08:58
92

Fresia Cousiño Arias, presentatrice van Ajax TV en vaste volger van het damesvoetbal, is blij met de opkomst van het vrouwenvoetbal. Dit vertelt ze in gesprek met Het Parool.

"Vrouwenvoetbal is normaalgesproken niet interessant genoeg voor grote partijen als de NOS, maar nu er succes is, verandert dat." Cousiño Arias stelt tevreden vast dat er momenteel een hype is. "Ik was vooraf nog sceptisch, maar er is echt een soort Oranjekoorts ontstaan. Het zal heus ook te maken hebben met het gebrek aan Oranjegevoel door de teleurstellende prestaties van de mannen, de laatste jaren. Maar vooral: er staat een ontzettend leuke, kwalitatief goede ploeg met meiden die makkelijk praten en waar een leuke kop op staat."

Cousiño Arias hoopt vooral dat vrouwenvoetbal niet continu vergeleken wordt met mannenvoetbal. "Het vrouwenvoetbal moet niemand door de strot geduwd worden. Het vrouwenvoetbal en mannenvoetbal zijn twee verschillende dingen, die je niet voortdurend moet vergelijken. Op het moment dat iemand gegronde kritiek heeft is dat altijd welkom: het geeft aan dat de sport serieus genomen wordt. Maar als Ronald Waterreus in een column in VI schrijft dat deze meiden geen topsport bedrijven, kan ik hem niet meer serieus nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s