In het kort: FC Utrecht klopt FC Twente en krijgt nieuws over EL-duel

In het kort: FC Utrecht klopt FC Twente en krijgt nieuws over EL-duel

07-08-2017 18:53
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

FC Utrecht te sterk voor FC Twente
In een besloten oefenwedstrijd heeft FC Utrecht met 2-0 gewonnen van FC Twente. Bilal Ould-Chikh en Nick Venema maakten de doelpunten voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Het duel vond plaats in De Galgenwaard.

FC Utrecht speelt dag eerder
FC Utrecht speelt zijn thuisduel met FC Zenit in de play-offs van de Europa League, niet op donderdag 17 augutus, maar al op woensdag 16 augustus. De wedstrijd in stadion Galgenwaard begint om 18.00 uur. Dit omdat Ajax net als FC Utrecht met een thuisduel start en twee Nederlandse clubs niet op hetzelfde tijdstip een thuiswedstrijd mogen spelen.

Ruim vijf miljoen kijkers voor Oranjedames
De Oranjevrouwen hebben tijdens de gewonnen EK-finale voor historische kijkcijfers gezorgd. De wedstrijd tegen Denemarken trok 4,1 miljoen kijkers. Tijdens de nabeschouwing waren dat er 4,5 miljoen en op het moment dat de beker uit werd gereikt, waren er liefst 5,4 miljoen televisiekijkers getuige van. Nog nooit heeft het vrouwenvoetbal in Nederland op zoveel belangstelling kunnen rekenen. De Oranje Leeuwinnen worden maandagavond gehuldigd in Utrecht.

Willem II niet met spits in zee
Willem II gaat niet verder met Karim Rossi. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De Tricolores hadden de Zwitserse spits tot twee keer toe op proef, maar de twee partijen kwamen er niet uit in de onderhandelingen. VoetbalPrimeur weet dat Rossi nog in de belangstelling staat van vier andere Nederlandse clubs.