'Keeperscarrousel op Het Kasteel: Sparta haalt en verhuurt doelman'

'Keeperscarrousel op Het Kasteel: Sparta haalt en verhuurt doelman'

07-08-2017 14:33
19

Sparta heeft zich versterkt met Leonard Nienhuis. Dit meldt RTV Rijnmond maandagmiddag. De 27-jarige Nienhuis komt over van SC Cambuur en tekent een contract voor één seizoen op Het Kasteel.

Eerder op de dag werd bekend dat eerste doelman Roy Kortsmit zijn contract met Sparta had verlengd. Kortsmit heeft echter de ambitie uitgesproken om over een jaar alsnog een transfer te maken. Dit seizoen lijken Nienhuis en de van Real Madrid overgekomen Alexandro Craninx uit te mogen maken wie de eerste reserve achter Kortsmit wordt. Michael Verrips wordt dit in ieder geval niet. Volgens RTV Rijnmond wordt de keeper volgend seizoen verhuurd aan MVV.

Voor Nienhuis is er na vijf seizoenen bij Cambuur een einde gekomen aan zijn verblijf in Leeuwarden. Met Nienhuis onder de lat werd Cambuur in 2013 kampioen van de Jupiler League, waarna de club in 2016 weer degradeerde. Afgelopen seizoen verloor Nienhuis zijn basisplek aan Harm Zeinstra, maar mocht hij wel keepen in de KNVB Beker, waar Cambuur verrassend doordrong tot de halve finale.