Update: Sneijder hijst zich direct in Nice-tenue en staat op het veld

Update: Sneijder hijst zich direct in Nice-tenue en staat op het veld

07-08-2017 18:00
49

Het is officieel: Wesley Sneijder is speler van OGC Nice. De Franse club kondigt de transfer, die al in de lucht hing, via de officiële kanalen aan.

Om 16.30 uur traint Sneijder voor het eerst mee met Nice, dat vorige week Ajax uitschakelde in de derde voorronde van de Champions League. Hij krijgt rugnummer tien. De Franse club ziet dat als het perfecte welkomstcadeau voor de recordinternational van het Nederlands elftal.

Nice hoeft geen transfersom voor Sneijder te betalen, omdat de middenvelder zijn contract bij Galatasaray drie weken geleden liet ontbinden. Voor de Turkse grootmacht speelde hij vijf seizoenen. Daarvoor kwam Sneijder vier seizoenen uit voor Internazionale. De middenvelder speelde twee seizoenen voor Real Madrid en doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax.

Doordat Sneijder tijdig een nieuwe club gevonden heeft, kan hij zich voorbereiden op de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje met Frankrijk. Bondscoach Dick Advocaat stelde de eis dat Sneijder tegen die wedstrijdfit moest zijn, wilde hij kans maken op een basisplek tegen de Fransen.

Update 18:00 uur: Wesley Sneijder heeft maandag direct meegetraind met zijn nieuwe club OGC Nice. Onder toezicht van de vele fans die de moeite hadden genomen om naar hun nieuwste aanwinst te kijken, werkte de middenvelder zijn eerste oefeningen af in Zuid-Frankrijk. Sneijder heeft voor één seizoen getekend bij de nummer drie van het vorige seizoen.