'Roerige transferweken bij PSV: De Jong en Zoet vertrekken, twee aanwinsten'

'Roerige transferweken bij PSV: De Jong en Zoet vertrekken, twee aanwinsten'

08-08-2017 07:00
75

Een vertrek van zowel Luuk de Jong als Jeroen Zoet bij PSV is 'aannemelijk'. Met dat nieuws pakt De Telegraaf dinsdagochtend uit. De spits en de keeper van de Eindhovenaren staan in de belangstelling van buitenlandse clubs. 

Door het mislopen van Europees voetbal is PSV genoodzaakt om een aantal spelers te verkopen. Maandag verkaste Davy Pröpper voor zo'n dertien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion. De kans is groot dat ook De Jong en Zoet voor het einde van de maand afscheid nemen. 

Oranje-international Zoet kan rekenen op belangstelling van Benfica en Crystal Palace. Nog geen enkele ploeg meldde zich overigens officieel voor de keeper, weet De Telegraaf. Benfica lijkt een serieuze kandidaat. De Portugese grootmacht gaat sowieso niet de hoofdprijs betalen voor Zoet, die een contract heeft tot medio 2019. 

Een transfer van De Jong is 'niet onbespreekbaar' voor PSV. De targetman, die een moeizaam jaar achter de rug heeft, is toe aan een nieuwe uitdaging. Eerder klopte Hannover 96 in Eindhoven aan voor De Jong. Inmiddels is er al een tijdje niets vernomen uit Duitsland. Maandag werd gemeld dat er uit diverse Europese toplanden belangstelling is voor de spits. 

Twee aankopen
Zelf aast PSV op twee nieuwelingen. Er moet sowieso een vervanger komen voor Pröpper én een linksback staat hoog op het verlanglijstje. Douglas Santos (Hamburger SV) is een belangrijke kandidaat. PSV hoopt de Braziliaan te kunnen huren.