Update: PEC Zwolle in de markt voor Argentijn: 'Dat ga ik niet ontkennen'

Update: PEC Zwolle in de markt voor Argentijn: 'Dat ga ik niet ontkennen'

09-08-2017 16:34
27

PEC Zwolle lijkt dicht bij de komst van zijn gewenste verdediger. Nicolás Freire, een 23-jarige verdediger van Argentinos Juniors, gaat een éénjarig contract tekenen.

Dat meldt het Argentijnse TyC Sports dinsdag. De naam van Freire staat al een tijdje op de wensenlijst van technisch directeur Gerard Nijkamp (foto), die onlangs liet optekenen dat hij 'onhaalbaar' was. Dat lijkt echter veranderd. Het is niet bekend wanneer Freire arriveert in Zwolle. De 23-jarige mandekker is linksbenig en kan centraal en links in de verdediging uit de voeten.

Voordeel voor PEC Zwolle is het feit dat Freire ook over een Italiaans paspoort beschikt, waardoor de club geen non-EU-salaris (minimaal 550.000 euro) hoeft te betalen. Freire kan de zesde zomeraanwinst worden bij PEC Zwolle. De selectie van de nieuwe trainer John van 't Schip werd al versterkt met Younes Namli, Erik Bakker, Diederik Boer, Piotr Parzyszek en Dico Koppers.

Update 09/08 16.34: Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, sluit de komst van Freire naar Overijssel niet uit. "Ik ga niet ontkennen dat wij belangstelling hebben voor Nicolas Freire. De komende dagen zal daar meer duidelijkheid over komen. Meer wil kan en wil ik er op dit moment niet over kwijt", tekent de Stentor woensdag op uit zijn mond.