Update: 'De Roon vliegt naar Italië na akkoord over transfersom van 15 miljoen'

Update: 'De Roon vliegt naar Italië na akkoord over transfersom van 15 miljoen'

09-08-2017 21:50
32

De terugkeer van Marten de Roon naar Atalanta Bergamo is bijna afgerond. Italiaanse media melden woensdag dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de controleur een meerjarig contract signeert bij zijn oude werkgever. 

Een jaar geleden ruildde De Roon de Serie A-subtopper in voor Middlesbrough. Bij de Engelse club kende hij persoonlijk een prima jaar, maar voor zijn club liep het seizoen minder goed af. Middlesbrough degradeerde en is inmiddels weer actief in het Championship. 

Vanwege een clausule in het contract van De Roon, kan de oud-speler van sc Heerenveen en Sparta voor dertien miljoen euro verkassen. Atalanta is bereid om dat bedrag op tafel te leggen. Sky Italia meldt dat de deal bijna in kannen en kruiken is.

Atalanta eindigde afgelopen seizoen op een knappe vierde plaats in de Italiaanse competitie. De club mag daardoor deelnemen aan de Europa League. Bij Atalanta wordt De Roon teamgenoot van Hans Hateboer. De rechtsback werd een halfjaar geleden overgenomen van FC Groningen.

Update 21.50: Atalanta Bergamo en Middlesbrough hebben een akkoord bereikt over Marten de Roon, meldt Sky Sport Italia woensdagavond. De Italiaanse club betaalt 13,5 miljoen euro voor de terugkeer van de Nederlander. De transfersom kan door bonussen oplopen naar 15 miljoen. De Roon wordt donderdag verwacht in Bergamo, waar hij een medische keuring zal ondergaan. Atalanta ontving vorig jaar nog 10,5 miljoen voor De Roon.