Update: 'Transfer Barac definitief van de baan, Ajax wil niet reageren'

Update: 'Transfer Barac definitief van de baan, Ajax wil niet reageren'

Gepubliceerd: donderdag 10 augustus 2017 om 00:07do 10-08-2017 om 00:07

De overstap van Mateo Barac naar Ajax staat op zéér losse schroeven. In Kroatië wordt gemeld dat de komst van de 23-jarige verdediger wordt afgeblazen na een mislukte medische keuring.

Barac zou kampen met een hartprobleem. Ajax wil geen enkel risico lopen en ziet daardoor af van de deal met NK Osijek. Dat melden verschillende media in Kroatië, waaronder Sportske Novosti en Sport Arena. De eerste bron had zondag nog de primeur over het mondelinge akkoord tussen Osijek en Ajax. Even later werd dat bevestigd door De Telegraaf.

De hartkwaal van Barac zou vóór de medische keuring al bekend zijn geweest bij Ajax, dat hem de afgelopen twee dagen testte. De Kroatische verdediger, die in het centrum en op links uit de voeten kan, was voor 1,5 miljoen euro op weg naar Amsterdam. Hij werd tijdens het Europa League-tweeluik tegen PSV bekeken door scouts van Ajax, waarna de transfer in een stroomversnelling terechtkwam. Het is niet bekend of Ajax nu overschakelt naar andere opties.

Update 00.07: In navolging van Kroatische media meldt woensdagavond De Telegraaf dat de komst van Mateo Barac van de baan is. Ajax wil niet reageren op de berichten dat de 23-jarige verdediger de medische keuring niet zou hebben doorstaan. In Amsterdam rekent men erop dat Luis Manuel Orejuela wel komt. De Colombiaanse linksback van 3,65 miljoen euro wordt donderdag gekeurd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws