Update: 'Ajax mondeling akkoord over transfersom verdediger: 1,5 miljoen'

Update: 'Ajax mondeling akkoord over transfersom verdediger: 1,5 miljoen'

06-08-2017 11:19
250

Ajax gaat zich versterken met Mateo Barac. Dat meldt het Kroatische Sportske Novosti. De Kroatische verdediger van NK Osijek wordt maandag in Amsterdam verwacht.

Ajax en Osijek zouden een akkoord hebben bereikt over de transfer van Barac, die voor anderhalf miljoen euro de overstap maakt. De Telegraaf meldde vrijdag al dat Ajax op de tribune zat toen Osijek voor de tweede keer in een week tijd won van PSV in de derde voorronde van de Europa League.

Wedden

Meer odds

Na die wedstrijd lijken de onderhandelingen tussen Ajax en Osijek in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen. Barac wordt naar verluidt maandag in Amsterdam verwacht. Opvallend genoeg zou hij al medisch zijn gekeurd. De 23-jarige Kroaat kan als linker centrale verdediger en linksback uit de voeten.

Het vertrek van Barac is één van de grootste deals in de geschiedenis van Osijek. De club nam hem vorig jaar nog transfervrij over van HNK Sibenik. Vorig seizoen speelde Barac 24 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Update 11.19: De komst van Mateo Barac is dichtbij, bevestigt De Telegraaf zondagochtend. Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met NK Osijek over een transfersom van circa 1,5 miljoen euro. Ajax moet er nog uitkomen met de 23-jarige Barac, maar dat lijkt een formaliteit. Hij stond al maanden op de Amsterdamse radar.