'Zijn contract bij City werd niet verlengd, daar hebben we gebruik van gemaakt'

'Zijn contract bij City werd niet verlengd, daar hebben we gebruik van gemaakt'

10-08-2017 09:59
23

In de strijd tegen degradatie leunt NAC Breda op Manchester City. De promovendus kan dit seizoen beschikken over zeven spelers die afkomstig zijn van The Citizens, waarvan zes huurlingen. Trainer Stijn Vreven stelt enkele spelers voor.

De 21-jarige rechtsback James Horsfield is de enige speler die op permanente basis overkwam uit Engeland. "Zijn contract bij Manchester City werd niet verlengd en daar hebben wij gebruik van gemaakt door hem voor drie jaar vast te leggen", zegt Vreven tegen de NOS. "Door zijn arbeidsethos en mentaliteit ligt James goed bij het publiek. Dat heeft hij vorig seizoen al bewezen. Een echte teamspeler."

Ook over de achttienjarige aanvallende middenvelder Paolo Fernandes is Vreven lyrisch. "Momenteel gebruik ik hem voor de rechterflank, maar Paolo kan ook vanaf links of achter de spits spelen. Een frivole, dynamische buitenspeler. Een dribbelaar pur sang. Ik schat hem hoog in, maar hij moet nog leren om zakelijker te spelen."

Manu García speelde vorig seizoen al op huurbasis in Breda. Vreven: "Hij is bepalend geweest in de promotie. Een dankbare speler voor een coach, iemand met veel individuele kwaliteiten. Hij speelt nu hangend op links, omdat hij op die positie voor ons meer van waarde is in de Eredivisie. Op '10' loopt hij het risico dat hij te gemakkelijk wordt opgegeten. In de nieuwe situatie wordt het moeilijker voor tegenstanders om door te dekken. Manu heeft alles om uit te groeien tot een topspeler."