Boskamp kijkt naar Feyenoord: 'Hij heeft het in mijn ogen ontzettend moeilijk'

Boskamp kijkt naar Feyenoord: 'Hij heeft het in mijn ogen ontzettend moeilijk'

10-08-2017 18:48
35

Johan Boskamp heeft een hoge pet op van Sofyan Amrabat. De middenvelder werd deze zomer door Feyenoord overgenomen van FC Utrecht, maar het is de vraag of hij in aanmerking komt voor een basisplaats.

"Ik baal ervan als hij niet meedoet", zegt Boskamp in gesprek met Voetbal Inside. "Bij Utrecht vond ik hem goed. In de voorbereiding zag je wat voor kracht en uitstraling hij heeft. Hij kan goed voetballen."

Boskamp is benieuwd of Feyenoord de hoge verwachtingen door het kampioenschap van vorig jaar waar kan maken. "Iedereen was in de wolken en geloofde erin, maar nu geloof ik er wéér in. Nu moet het wel anders benaderd worden. Ze zijn nu kampioen, bewijs het dan maar."

De analist betreurt het vertrek van een drietal spelers. "Kongolo, Karsdorp, Elia zijn weg. Wat komt er terug? Diks heeft het in mijn ogen ontzettend moeilijk. Haps vind ik een goede speler. St. Juste ook, maar gaat hij spelen? Die twee gasten (Botteghin en Van der Heijden, red.). Ik denk wel dat hij gaat spelen, want hij heeft de snelheid. Bij Botteghin en Van der Heijden is dat anders."