Van den Brom: 'Hij heeft een jaar de tijd gehad en hij heeft het niet laten zien'

Van den Brom: 'Hij heeft een jaar de tijd gehad en hij heeft het niet laten zien'

11-08-2017 13:59
22

AZ-trainer John van den Brom ziet mogelijkheden voor zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen PSV van zaterdagavond. De oefenmeester was niet onder de indruk van PSV tijdens de Europa League-wedstrijd tegen het Kroatische NK Osijek.

"Ik ben best geschrokken van die wedstrijd", aldus Van den Brom in gesprek met De Telegraaf. "Ze hadden het heel moeilijk met het verdedigende spel van Osijek. Desondanks heb ik er geen seconde aan gedacht om onze speelstijl speciaal voor dit duel aan te passen. Wij kunnen helemaal niet zo spelen."

Van den Brom geeft aan dat hij het anders wil doen dan vorig seizoen, toen hij vrijwel iedere wedstrijd zijn basisopstelling door elkaar husselde. De trainer wil zijn spelers nu laten weten waar ze aan toe zijn. "Dat is inderdaad een les geweest", laat Van den Brom weten. Zo heeft middenvelder Iliass Bel Hassani te horen gekregen dat hij niet op veel speeltijd hoeft te rekenen. "Hij heeft een jaar de kans gehad om zich te profileren in ons elftal en we moeten er eerlijk in zijn dat hij het niet heeft laten zien. En dan is de beste oplossing om gewoon duidelijkheid te creëren."