'Ajax heeft topprioriteit, dus is het niet verstandig op de tennisbaan te staan'

'Ajax heeft topprioriteit, dus is het niet verstandig op de tennisbaan te staan'

12-08-2017 08:42
17

Matthijs de Ligt is een wandelende voetbalencyclopedie. Toch kijkt de achttienjarige verdediger van Ajax niet meer zoveel voetbal als voorheen, vertelt hij in een groot interview met De Telegraaf.

"Ik heb vroeger heel veel spelletjes gespeeld. Van FIFA op de PlayStation tot Online Soccer Manager op de computer. Daardoor ken ik alle clubs en alle spelers. De laatste tijd probeer ik het iets los te laten, het voetbalnieuws minder op te zuigen", vertelt De Ligt, die geen trouwe voetbalkijker meer is.

"Het klinkt misschien raar voor een jongen van achttien, maar vroeger vond ik het veel leuker om naar voetbal te kijken dan nu. Voor mijn gevoel waren de spelers toen wat vrijer om in het veld hun eigen gevoel te volgen en is het nu allemaal heel tactisch. Misschien komt het ook doordat ik het WK van 2006 en EK in 2008 echt als jongetje beleefde en het nu werk is."

De liefde voor de bal zit diep bij De Ligt, maar het kan ook een valkuil worden. "Buiten het voetbal heb ik mijn vriendin, maar verder heel weinig hobby’s. Voorheen tenniste ik wel, maar Ajax heeft topprioriteit en dus is het niet meer verstandig om op de tennisbaan te staan. Ik moet daar nog wel een weg in vinden. Buiten het voetbal heb ik eigenlijk te weinig afleiding, vind ik zelf."