Twijfels over Van Persie: Grote vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid

Twijfels over Van Persie: "Grote vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid"

13-08-2017 12:34
34

Pierre van Hooijdonk zet zijn vraagtekens bij een eventuele terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord. Bij de Rotterdamse club lijkt de basiself vast te staan én er zijn twijfels over de fitheid van de spits, die nu nog bij Fenerbahçe speelt.

Van Hooijdonk vindt op de eerste plaats dat de vergelijking tussen Dirk Kuyt en Van Persie scheef is. "Kuyt werd gehaald als basisspeler. Ik zie op dit moment geen positie voor Robin in de eerste elf. Jörgensen is onomstreden (als spits, red.) en Toornstra op het middenveld in z'n aanvallende rol eigenlijk ook."

"Robin is qua arbeid niet meer de Robin van toen hij achttien was. Ik heb grote vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid. Niet conditioneel, maar hoe hij herstelt na wedstrijden. Dat kun je bij Advocaat (vorig seizoen zijn trainer bij Fenerbahçe, red.) navragen: twee wedstrijden achter elkaar spelen in een week zat er niet in."

Kwalitatief heeft Van Persie wel voldoende toe te voegen aan Feyenoord, vindt Van Hooijdonk. "Die momenten gaan nooit verdwijnen, alleen de frequentie neemt af. Dat is ook logisch."