Groningen en Heerenveen delen de punten na krankzinnige slotfase

13-08-2017 18:39
54

Een knotsgek duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen is op onbegrijpelijke wijze onbeslist gebleven. Na negentig minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Dat Heerenveen de wedstrijd niet eerder besliste, mag de ploeg zichzelf aanrekenen. De Friezen begonnen goed en kwamen al na zes minuten op voorsprong door een kopbal van Morten Thorsby. De wedstrijd leek een prooi voor Heerenveen toen Reza Ghoochannejhad er vijf minuten voor rust 0-2 van maakte.

Na rust kantelde de wedstrijd echter volledig. Heerenveen werd slordig en liet Groningen dichterbij komen. De aansluitingstreffer kwam van Lars Veldwijk. Bij Groningen hoopte men kort daarna op een strafschop, maar arbiter Pol van Boekel was resoluut en wilde van niets weten. De gelijkmaker kwam er echter toch, nadat Heerenveen kort daarvoor verzuimde 1-3 te maken. Lucas Woudenberg maakte een overtreding en de daaropvolgende strafschop werd benut door Mimoun Mahi. Vanaf dat moment barstte de wedstrijd uit zijn voegen.

Thorsby zorgde in de slotfase voor 2-3 en leek de drie punten veilig te stellen voor Heerenveen, maar een minuut na de tegentreffer kreeg Groningen een nieuwe strafschop door een overtreding op Veldwijk. Mahi ging opnieuw achter de bal staan en faalde wederom niet: 3-3. Zo doet Heerenveen zich ernstig tekort tegen Groningen en mag de thuisploeg blij zijn dat het een punt overhoudt aan de wedstrijd.