Keuze voor Locadia niet begrepen: Zou altijd de voorkeur geven aan Luuk de Jong

Keuze voor Locadia niet begrepen: "Zou altijd de voorkeur geven aan Luuk de Jong"

14-08-2017 08:00
38

Ben Wijnstekers vindt het vreemd dat Jürgen Locadia is uitgegroeid tot de eerste spits van PSV. De rapporteur van De Telegraaf denkt dat PSV nog altijd beter af is met Luuk de Jong in de punt van de aanval.

"Ik zou altijd de voorkeur geven aan Luuk de Jong", aldus Wijnstekers na afloop van de wedstrijd tegen AZ (3-2). "Locadia heeft een bepaalde dreiging, maar zet zijn acties vaak te ver door. Natuurlijk is het zo dat Luuk de Jong het afgelopen seizoen niet gebracht heeft wat we van hem mogen verwachten, maar met zijn loopacties kwam hij wel vaak in scoringspositie. Locadia moet het veel meer hebben van schoten van afstand."

Wijnstekers ging ook in op het beruchte interview van Locadia, die aangaf dat hij het lastig vond om zich te motiveren voor de Europa League-wedstrijd tegen NK Osijek. "Wellicht heeft die jongen het anders bedoeld, maar dat kan je toch niet zeggen. Daar moet hij gewoon slimmer in zijn. Als ik supporter van PSV was, zou ik daar ook heel boos over worden. De wedstrijd tegen Osijek was juist heel belangrijk voor de Eindhovenaren."