Ik heb wel gedacht: PSV zou een dubbelslag slaan door ze beiden te halen

"Ik heb wel gedacht: PSV zou een dubbelslag slaan door ze beiden te halen"

14-08-2017 09:32
41

Hirving Lozano gaf zaterdag zijn visitekaartje af in de seizoensopener van PSV tegen AZ (3-2). Hans Westerhof, die de Mexicaanse PSV'er kent van zijn periode bij Pachuca, is trots.

"Mijn zoon Wout en ik leerden Lozano in 2011 kennen bij de jeugd van Pachuca. Toen was hij nog stijf réchtsbuiten", vertelt de voormalige directeur van Pachuca in het Algemeen Dagblad. "Ook toen wilde hij al niet anders dan acties maken en alle jongetjes voorbij dribbelen. Dus heeft Wout hem in de C'tjes toen naar links gehaald, met alle vrijheid om naar binnen te dribbelen en te scoren."

Wedden

Meer odds

Lozano scoorde tegen AZ door naar binnen te komen en de bal met rechts in de korte hoek te schieten. "Zoals nu tegen AZ heb ik hem al veel goals zien maken", zegt Westerhof, die verwacht dat Lozano zijn hoge niveau vasthoudt in Eindhoven. "Hij is net een paar weken 22, nog jong, maar dus geen 18 meer. En zoals ik hem ken is het ook geen jongen die in paniek zal raken als-ie straks twee, drie keer slecht speelt.''

Om het maximale rendement uit Lozano te halen, zou PSV volgens Westerhof eens kunnen overwegen om nóg een speler op te pikken in Mexico. "Bij Pachuca had hij een vaste aangever, linkshalf Érick Gutiérrez, die hem feilloos aanvoelde. Ik heb wel gedacht: PSV zou een dubbelslag slaan door ze beiden te halen."

Lees ook: "Ik heb wel gedacht: PSV zou een dubbelslag slaan door ze beiden te halen"