'Deze week nieuw miljoenenbod op Van Dijk; strijd om Oranje-verdediger barst los'

'Deze week nieuw miljoenenbod op Van Dijk; strijd om Oranje-verdediger barst los'

14-08-2017 12:20
21

De soap rond Virgil van Dijk duurt nog even voort. Tabloid The Mirror meldt dat Chelsea nog steeds in de markt is voor de Oranje-international. De Premier League-club wil de verdediger van Southampton contracteren voor Liverpool dat doet en komt deze week met een officieel bod.

Chelsea-manager Antonio Conte wil snel toeslaan, omdat hij niet het risico wil lopen dat een andere club er met zijn doelwit vandoor gaat. Daardoor kan Southampton deze week een bod uit Londen verwachten op Van Dijk. Dat bod ligt naar verluidt op 55 miljoen euro. De kans dat Southampton hiermee akkoord gaat is klein, omdat de vraagprijs ongeveer tien miljoen euro hoger ligt.

Op het moment dat Van Dijk een transferverzoek indiende bij The Saints, leek niets een overgang naar Liverpool in de weg te staan, maar nu gaat Chelsea zich nadrukkelijk met de transfersoap bemoeien. Ook Manchester City houdt de status van de verdediger nauwlettend in de gaten.

Southampton verwacht echter dat de Oranje-international blijft, ondanks de interesse van de Engelse grootmachten. De club rekent erop dat Van Dijk snel weer aansluit bij het eerste elftal, omdat hij niet het risico wil lopen dat zijn wedstrijdritme slachtoffer wordt van de situatie. Dat zou zijn plek in de Oranje-selectie met het oog op het WK niet ten goede komen.