Bizarre nederlaag voor El Ghazi: trainer Bielsa gebruikt drie keepers

14-08-2017 13:44
15

De excentrieke Marcelo Bielsa heeft zijn bijnaam El Loco zondag eer aan gedaan. De Argentijnse trainer van OSC Lille maakte gebruik van liefst drie keepers.

En dat was niet het enige: Bielsa voerde al zijn wissels door in de eerste helft, iets wat zelden tot nooit voorkomt. Daarbij moet aangetekend worden dat de Argentijnse trainer van Lille weinig keus had. In de eerste helft viel zowel Thiago Mendes als Kevin Malcuit geblesseerd uit.

Bielsa kon daardoor nog maar één keer wisselen, waarop hij een opvallend besluit nam: in de 38ste minuut haalde hij Ballo Touré eraf, omdat hij tegen een tweede gele kaart aanhikte. Lille-doelman Mike Maignan kreeg vervolgens een rode kaart en omdat Bielsa geen wisselmogelijkheden meer over had, zette hij aanvaller Nicolas De Preville op doel. Later bedacht El Loco zich en moest Ibrahim Amadou de keepershandschoenen aantrekken.

Lille verloor uiteindelijk met 3-0 van Strasbourg, dat in de slotfase twee keer de arme Amadou passeerde. Anwar El Ghazi speelde negentig minuten, maar kon in tegenstelling tot vorige week niet het verschil maken.