Derksen 'ergert zich kapot' aan De Ligt: 'Fout op fout. Het is structureel'

Derksen 'ergert zich kapot' aan De Ligt: 'Fout op fout. Het is structureel'

14-08-2017 20:54
151

Johan Derksen is bij Voetbal Inside bijzonder kritisch op Matthijs de Ligt. Volgens de analist maakt de achttienjarige verdediger van Ajax te veel fouten en 'mist hij wat'.

"Daar heb ik mij kapot aan zitten ergeren. Als De Ligt een fout maakt, moeten we stoppen met zeggen: ja, maar hij is pas achttien. De Ligt doet z'n voetbalbroekje aan en is een speler van Ajax. Hij maakt fout op fout", aldus Derksen. "Hij stond bij de 1-1 (van Paul Gladon, red.) te slapen. Ik heb ook het idee dat hij gewoon wat mist, want het is structureel. Iedere wedstrijd doet hij wat doms. Deze jongen is pas achttien, maar dat speelt geen rol. Als je in Ajax speelt en in Oranje, word je ook stevig beoordeeld. Dit is de zoveelste keer dat hij een fout maakt."

Derksen wordt ook niet enthousiast van Mitchell Dijks. "Die Dijks is al een paar keer te licht bevonden. Dan verhuren ze hem weer en halen ze hem terug. Als ze geen betere linksback kunnen vinden, krijgt hij weer een kans. Dan zegt Ajax: ga maar met hem verder.."