Liverpool is de allerzwaarste tegenstander, maar het beste wat ons kon overkomen

"Liverpool is de allerzwaarste tegenstander, maar het beste wat ons kon overkomen"

15-08-2017 08:55
15

Alfred Schreuder kijkt uit naar de Champions League-clash van dinsdagavond tussen TSG Hoffenheim en Liverpool. De Duitsers maken hun debuut in de play-offs voor het miljoenenbal en Schreuder is daar als assistent-trainer rechtstreeks getuige van.

"Liverpool is misschien wel de allerzwaarste tegenstander die we konden loten, maar voor ons is dit het beste wat ons kon overkomen", aldus Schreuder tegenover De Telegraaf. "Bij een tegenstander als Sporting Portugal of CSKA Moskou zouden mensen misschien onbewust kunnen denken, dat we die ook wel even winnen. Nu is het wauw, we spelen tegen Liverpool."

Schreuder is in Hoffenheim de rechterhand van trainerstalent Julian Nagelsmann. De pas net dertigjarige Duitser kan op veel bewondering rekenen van Schreuder. "Het anders durven denken, dat mis ik weleens in Nederland. Julian is zo overtuigd van zichzelf. Die elfde begroting, het spelen tegen Liverpool, het zegt hem niks. Wij gaan gewoon van onze eigen kracht uit. We benaderen dit als een wedstrijd tegen Bayern of Borussia Dortmund. Spelen om te winnen, dus."

Hoffenheim en Liverpool beginnen dinsdagavond om 20.45 uur aan hun tweeluik.