Opvallende transfer Excelsior: Voorkeur ging uit naar grotere club in Nederland

Opvallende transfer Excelsior: "Voorkeur ging uit naar grotere club in Nederland"

15-08-2017 17:01
43

Een opvallende transfer bij Excelsior. Khalid Karami, die eerder deze zomer transfervrij vertrok bij de club, is aangekondigd als de nieuwste versterking.

Karami heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2018 bij de Rotterdammers. Woensdag meldt hij zich op het trainingsveld om zich voor te bereiden op de derby tegen Feyenoord. "Het zal voelen als thuiskomen, alsof ik niet weggeweest ben", zegt de back op de website van zijn 'nieuwe' werkgever. 

Karami vertrok aanvankelijk bij Excelsior om elders zijn geluk te beproeven. "Er was belangstelling van veel clubs, maar het duurde allemaal te lang en ik wilde niet blijven wachten. Mijn voorkeur ging uit naar een grotere club in Nederland. Die mogelijkheid was er ook wel, maar ik wilde niet meer langer wachten", aldus Karami.

Zijn terugkeer bij Excelsior voelt niet als een teleurstelling. "Nee hoor. Ik wilde een nieuwe uitdaging en die mogelijkheid was er ook zeker, maar het moet wel beter zijn dan wat Excelsior te bieden heeft. Ik had genoeg keuzes, maar heb nu besloten dat ik weer bij Excelsior wil spelen. Ik zal me vanaf morgen voor 200 procent voor de club geven."