Spelersrapport: imponerend Utrecht verrast Zenit; Ayoub grote uitblinker

Spelersrapport: imponerend Utrecht verrast Zenit; Ayoub grote uitblinker

16-08-2017 20:00
48

VoetbalPrimeur was woensdagavond aanwezig bij de Europese clash tussen FC Utrecht en Zenit Sint-Petersburg. De thuisploeg boekte een imponerende 1-0 zege op de koploper van Rusland. Hoe deden de spelers van trainer Erik ten Hag het in stadion Galgenwaard?

Paul Audenaerd
UTRECHT

David Jensen - 6,5: Op geen fout te betrappen. Kreeg weinig te doen. Wanneer hij er moest staan, deed Jensen dat. 

Robin van der Meer - 5,5: Paar aardige tackles. Is opbouwend niet de beste van het stel. Afpakken en snel inleveren, dat moet Van der Meer doen.

Edson Braafheid - 7: De oud-speler van Bayern München en SS Lazio heeft bakken aan ervaring en dat zie je. Coacht veel, staat vaak goed. Helaas blessuregevoelig. Hoe vaak kan Ten Hag dit seizoen een beroep op hem doen? 

Mark van der Maarel - 6,5: Zenit-spitsen Aleksandr Kokorin en Sebastian Driussi ontsnapten amper aan de aandacht van Braafheid en publiekslieveling Van der Maarel. De twee werden ook amper gevaarlijk. Dat is een compliment waard.  

Sean Klaiber - 6,5: Krachtmens. Dendert graag mee naar voren. Deed dat in de eerste helft ook een paar keer aardig. Helaas liet de voorzet vaak te wensen over. Kreeg geel toen hij een Russische counter onderbrak. 

Urby Emanuelson - 6,5: Had voor de pauze alle touwtjes in handen met Ayoub. Na de pauze werd Zenit sterker en moest Emanuelson op hem voor hem geen gebruikelijke positie de boel bij elkaar houden. 

Sander van de Streek - 6,5: Loopwonder Van de Streek stond tegenover Leandro Paredes, die onlangs voor zo'n 22 miljoen euro werd overgenomen van AS Roma. Hield zich knap staande. Duikt normaal altijd wel een paar keer per wedstrijd op voor de goal. Daar was nu geen gelegenheid voor. 

Yassin Ayoub - 7, 5: Breker én bouwer tegelijk. Pakte ballen af en deed er negen van de tien keer ook wat goeds mee. Net terug van een blessure. In de slotfase liep Ayoub met de tong op zijn schoenen. Utrecht mag in de handen knijpen als Ayoub ook na 1 september nog voor de Domstedelingen speelt. 

Zakaria Labyad - 7: Matchwinner in de Galgenwaard. Veel aan de bal, mist soms het overzicht. Als Labyad écht top was geweest, had Utrecht eerder kunnen scoren. Zijn doelpunt in de 76e minuut maakte alles goed. 

Gyrano Kerk - 6,5: De verdediging van Zenit had de handen vol aan Kerk. Hij ontsnapte regelmatig aan de aandacht van Branislav Ivanovic en co. Zat er na 75 minuten doorheen. 

Cyriel Dessers 6,5: Dessers heeft pas een paar wedstrijd gespeeld in het rood-wit, maar nu al lijkt de Belg een waardig opvolger van Sébastien Haller. Wanneer Dessers rond de zestien in balbezit komt, gaan de fans al op het puntje van hun stoel zitten. Had in de eerste helft absoluut moeten scoren. Tot twee keer toe lag Zenit-goalie Lunev in de weg. 

Wissels

Giovanni Troupée 6: - Viel in de voor de lichtgeblesseerde Van der Meer. Op geen fout te betrappen. 

Lukas Görtler 6: - Viel in voor Kerk. Werd gebracht om de bal iets meer vast te houden. Kreeg alleen amper een bal in het kwartier dat hij meedeed. 

Dario Dumic x: - Viel te laat in voor een beoordeling.