Napoli verslaat Ajax-beul Nice, hoofdrol Elia, droomavond voor Celtic

16-08-2017 22:36
48

OGC Nice schakelde Ajax uit in de derde voorronde van de Champions League, maar plaatsing voor de groepsfase lijkt na woensdagavond een utopie voor de Franse club. Napoli was in het eigen San Paolo veel te sterk. In Turkije was er een hoofdrol voor Eljero Elia.

Napoli - Nice
Nice, nog zonder Wesley Sneijder, kreeg woensdagavond alle hoeken van het veld te zien van Napoli, dat onder aanvoering van Dries Mertens veel indruk maakte. De ploeg van trainer Maurizio Sarri heeft echter één makke: scoren. Uiteindelijk vond Napoli twee keer het net. Mertens brak in de eerste helft de ban en een kwartier voor tijd maakte Jorginho de 2-0 vanaf de penaltystip, na een overtreding op Mertens.

Tussen de twee Italiaanse goals door kregen Mertens en vooral Lorenzo Insigne legio kansen, maar het ongrijpbare duo vergat de trekker over te halen. Nice eindigde de wedstrijd overigens met negen man door twee rode kaarten in een tijdsbestek van nog geen tien seconden. Vincent Koziello en Allasane Pléa zijn er volgende week niet bij als Nice een 2-0 achterstand moet zien weg te poetsen.

Hoofdrol Elia, Celtic domineert
In Turkije was er een hoofdrol voor Eljero Elia. De van Feyenoord overgekomen aanvaller maakte in de tweede helft van het treffen met Sevilla de gelijkmaker, maar dat was niet genoeg voor een overwinning. Sergio Escudero en Wissam Ben Yedder zorgden voor een 1-2 eindstand. Celtic beleefde een droomavond door met liefst 5-0 te winnen van Astana. De groepsfase van de Champions League is daardoor binnen handbereik.