Gepasseerde Van der Vaart weet het niet meer: Blijkbaar niet genoeg

Gepasseerde Van der Vaart weet het niet meer: "Blijkbaar niet genoeg"

17-08-2017 00:00
49

Rafael van der Vaart (34) is naar eigen zeggen topfit, maar maakt geen deel uit van de FC Midtjylland-selectie die woensdag in het vliegtuig stapte voor de Europa League-wedstrijd tegen Apollon Limassol. De 109-voudig Oranje-international begrijpt er niets van.

Van der Vaart speelde een WK-finale en schitterde bij Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur, maar is gewogen en te licht bevonden om mee te gaan naar Cyprus. HIj zegt het niet in zoveel woorden, maar de Nederlander blijft zwaar teleurgesteld achter in Denemarken. "Ik probeer me elke dag te bewijzen op de training, maar het is blijkbaar niet genoeg", reageert Van der Vaart tegenover Ekstra Bladet.

"Ik ben hier om te voetballen en ik begrijp niet waarom ik niet in de ploeg sta. Voor dat antwoord moet je bij anderen zijn. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik me honderd procent inzet voor deze club. Ik heb samen met de jongens plezier en doe mijn werk", vervolgt Van der Vaart, die zijn wedstrijden afwerkt bij de beloften. "Als de coaches denken dat ik het reserveteam moet helpen met winnen, dan is het hun keuze."

Van der Vaart wil nog niet denken aan het beëindigen van zijn carrière. "Nee, niet echt", zegt hij desgevraagd. "Ik heb nog veel te geven, denk ik. Ik begrijp echt niet waarom ik niet speel. Maar het is beter als anderen dat zeggen, niet ik." Van der Vaart speelde dit seizoen nog geen minuut voor Midtjylland. Zijn laatste optreden dateert van 28 mei 2017.