Oud-Ajacied adviseert: 'Nog steeds kwaliteit, maar ik vind hem over de top'

Oud-Ajacied adviseert: 'Nog steeds kwaliteit, maar ik vind hem over de top'

17-08-2017 09:12
18

André Bergdölmo dicht Ajax de beste kansen toe in het duel met Rosenborg in de voorronde van de Europa League. De oud-verdediger heeft geen hoge pet op van spits Nicklas Bendtner van de Noren.

"Nicklas Bendtner heeft in de spits nog steeds kwaliteit, maar ik vind hem over de top. Ik ben meer gecharmeerd van Matthiás Vilhjálmsson, een IJslander. Hij is gevaarlijker, maar begint meestal op de bank", zegt Bergdölmo, die bij beide clubs een verleden heeft, tegen Ajax Life. In Noorwegen speelde hij nog samen met Kare Ingebrigtsen, de huidige trainer van Rosenborg.

"De kwaliteit van deze ploeg is minder dan toentertijd", aldus Bergdölmo. "Toch heeft hij het goed op de rails. Hij kent de club door en door en dat is een voordeel. Hij wil nu graag aanvallend spelen, maar de ploeg is vooral defensief sterk. Ik verwacht dat ze zowel uit als thuis op de counter gaan spelen."

Ondanks de defensieve kwaliteiten van Rosenborg, verwacht Bergdölmo geen problemen voor Ajax. "Ik schat de kansen op 75 om 25 procent. Ajax heeft slimmere spelers. Bij Rosenborg is de aanvoerder Michael Jensen de sleutelspeler. Hij is vergeleken met de rest van de ploeg echt van een ander niveau en maakt aan de bal altijd de juiste keuze."