'Eerste keer dat Real écht beter was, maar nederlaag tegen Nederland was erger'

'Eerste keer dat Real écht beter was, maar nederlaag tegen Nederland was erger'

17-08-2017 09:35
47

Gerard Pique was aangeslagen na de nederlaag van FC Barcelona tegen Real Madrid in de strijd om de Spaanse Super Cup. De Champions League-houder was over twee wedstrijden veel te sterk voor de Catalanen.

Barça moest woensdagavond een 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd wegpoetsen, maar ging in Estadio Santiago Bernabéu met 2-0 onderuit. Vooral in de openingsfase werd de ploeg van coach Ernesto Valverde overklast door Real. "Ze zetten ons heel hoog onder druk en zetten meteen de toon voor de wedstrijd", laat Pique weten in Spaanse media.

De verdediger doet een opvallende bekentenis. "We maken niet onze beste periode door met het team en de hele club. We hebben gevoeld dat Real Madrid superieur was aan ons", aldus Pique, die bekend staat om zijn provocaties richting de Koninklijke. "We moeten leven met deze nederlaag. Het seizoen is erg lang en er is genoeg ruimte voor verbetering."

Toch komt de nederlaag hard aan. "Voor het eerst in de negen jaar dat ik hier ben voelde ik me slechter dan Real. Het was de eerste keer dat we voelden dat Real écht beter was", stelt Pique, die het niet het ergste duel uit zijn carrière wilde noemen. "De nederlaag tegen Nederland was nog erger", doelt hij op de 5-1 nederlaag van Spanje op het WK 2014.