Van Bronckhorst gevraagd naar Ajax-crisis: Zou een heel vervelend seizoen worden

Van Bronckhorst gevraagd naar Ajax-crisis: "Zou een heel vervelend seizoen worden"

18-08-2017 13:13
54

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst werd vrijdag gevraagd naar de onrustige situatie van Ajax en de rust bij zijn eigen ploeg. "Ik wil wel dat het zo blijft", zei Van Bronckhorst, die na gelach uit de perszaal daar snel aan toevoegde: "Ik doel op de rust bij ons, hè."

Van Bronckhorst ziet het niet als voordeel dat Ajax in crisis is. Hij beseft dat een Europese uitschakeling van de Amsterdammers dramatisch zou zijn, ook voor Nederland. "Dat zou een heel vervelend seizoen worden voor Ajax", citeert De Telegraaf Van Bronckhorst. "Ja, dan kan je je als club volledig op de competitie richten, net als PSV nu. Maar goed is het natuurlijk niet voor Nederland als zulke grote clubs niet meedoen."

"Maar volgens mij heeft Ajax nog een reële kans om door te gaan", vervolgt Van Bronckhorst. "Utrecht doet ook nog mee en Vitesse is zeker van de groepsfase. Voor Feyenoord geldt dat we voor het eerst in jaren meedoen aan de Champions League en dat we daardoor verzekerd zijn van een mooi seizoen. Je wil allemaal op het hoogste Europese podium vertoeven."