Update: 'Feyenoord al langer met Larsson bezig: akkoord bevestigd noch ontkend'

Update: 'Feyenoord al langer met Larsson bezig: akkoord bevestigd noch ontkend'

18-08-2017 17:25
111

Niet FC Metz, maar Benfica of Feyenoord wordt de nieuwe werkgever van Sam Larsson. Met dat opvallende bericht komt het Zweedse Aftonbladet vrijdagmiddag.

Het leek erop dat de vleugelaanvaller van sc Heerenveen onderweg was naar Frankrijk, waar hij kon tekenen bij Metz. Volgens Aftonbladet heeft Larsson de Franse club afgezegd. Benfica en Feyenoord komen dit seizoen uit in de Champions League. Metz niet, waardoor die club geen optie was voor Larsson. De Zweed moet nu kiezen tussen een Portugees avontuur en een avontuur in Rotterdam-Zuid.

Metz en Heerenveen waren akkoord over de transfersom, maar Larsson heeft vanwege bovenstaande reden zelf de stekker uit de transfer getrokken. Ook Feyenoord en Benfica zijn naar verluidt rond met de Friezen. Volgens de berichten wil Heerenveen minimaal zeven miljoen euro voor de Zweedse flankspeler hebben.

Het lijkt zeker dat Larsson geen wedstrijd meer in het shirt van Heerenveen gaat spelen. De 24-jarige Zweed heeft deze zomer duidelijk gemaakt dat hij hoe dan ook hogerop wil. Aanvankelijk leek Celta de Vigo zijn nieuwe club te worden, maar de Spanjaarden wilden het door Heerenveen gevraagde bedrag niet op tafel leggen. Metz, Benfica en Feyenoord willen dat wel, maar alleen de laatstgenoemde twee clubs zijn een optie voor Larsson.

Update 17.25: Volgens RTV Rijnmond was Feyenoord al langere tijd bezig met Larsson. Over een vermeend akkoord met de Friezen wordt echter niet gesproken vanuit Rotterdam-Zuid.