Paris Saint-Germain en Juventus bevestigen transfer van 20 miljoen

Paris Saint-Germain en Juventus bevestigen transfer van 20 miljoen

18-08-2017 17:52
6

Blaise Matuidi is officieel eigendom van Juventus. De Oude Dame bevestigt het nieuws vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Ook Paris Saint-Germain heeft bevestigd dat de middenvelder op het punt staat om de Lichtstad te verlaten.

De deal hing al enige tijd in de lucht. Woensdagavond liet Juventus nog weten dat Matuidi op het punt stond om de transfer af te ronden. De Fransman moest alleen nog een medische keuring doorstaan, maar die heeft hij inmiddels dus met goed gevolg doorlopen. Een jaar geleden leek Matuidi al naar de Italiaanse landskampioen te vertrekken, maar destijds stak PSG op het laatste moment een stokje voor de transfer.

De dertigjarige Matuidi heeft er zes seizoenen op zitten in het Parc des Princes. Hij kwam in de zomer van 2011 over van Saint-Étienne. De Frans international ontwikkelde zich tot vaste kracht op het middenveld, maar mag nu dus vertrekken uit Parijs. De club ontvangt naar verluidt twintig miljoen euro voor Matuidi, die nog een contract had tot medio 2018.