Jupiler League: Jong Ajax en NEC winnen, Go Ahead in slotfase onderuit

18-08-2017 22:31
35

Michael Reiziger heeft zijn eerste drie punten als trainer van Jong Ajax te pakken. Op bezoek bij sc Cambuur werd er met 1-2 gewonnen. Billenknijpen was het wel.

De ploeg van Reiziger kwam na 26 minuten spelen op 0-1 dankzij een afstandschot van Darren Sidoel. Cambuur-doelman Nigel Bertrams had de bal wellicht moeten hebben, maar liet zich verrassen. Voor de theepauze maakte Mateo Cassierra er 0-2 van. Het werd in de tweede helft nog spannend toen Matthew Steenvoorden er namens Cambuur 1-2 van maakte. Ajax-doelman Stan van Bladeren hield zijn doel daarna met enkele reddingen schoon. De wedstrijd werd ontsierd door een schandalige overtreding van Marvin Peersman op Cassierra.

FC Den Bosch - Jong AZ 1-3
Ook promovendus Jong AZ is prima begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van Martin Haar neemt drie punten mee naar Alkmaar door een 1-3 zege op FC Den Bosch. Jong AZ, dat vorig seizoen moeiteloos kampioen werd in de Tweede Divisie, kwam na een kwartier spelen op achterstand door Muhammed Mert. De formatie van Haar tekende even later via ex-Ajacied Abdel Malek El Hasnaoui voor de gelijkmaker. Via Jeremy Helmer en Viktor Karl Einarsson werd de eindstand op 1-3 bepaald.

Fortuna Sittard - FC Dordrecht 5-1
Fortuna Sittard is minstens een week koploper van de Jupiler League. De Limburgers wonnen thuis met 5-1 van FC Dordrecht. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van André Vidigal, die een goal maakte die ongetwijfeld de wereld over zal gaan. Naast Fidigal waren ook Lisandro Semedo, Finn Stokkers (2x) en Stefan Askovski verantwoordelijk voor de productie van Fortuna.

NEC - Almere City 3-1
In de strijd om promotie naar de Eredivisie is NEC begonnen met een overwinning op Almere City. In eigen huis won de degradant met 3-1. De grote man aan Nijmeegse zijde was jongeling Jordan Larsson, die verantwoordelijk was voor twee treffers en uitgeroepen werd tot Man of the Match. De andere treffer kwam op naam van Arnaut Groeneveld. Arsensio Valpoort scoorde namens Almere.

MVV - Go Ahead Eagles 4-3
Degradant Go Ahead Eagles is het nieuwe seizoen niet goed begonnen. Op bezoek bij MVV incasseerde de ploeg uit Deventer een 4-3 nederlaag. Twee treffers van Sam Hendriks mochten niet baten voor Go Ahead, dat na een doelpunt steeds een goal tegen kreeg. Na 83 minuten stond er een 2-3 stand op het scorebord, maar de ploeg van Leon Vlemmings ging in de slotfase door twee tegentreffers de bietenbrug op.