Derksen schetst somber scenario voor De Boer: Vorm van arrogantie in Amsterdam

Derksen schetst somber scenario voor De Boer: "Vorm van arrogantie in Amsterdam"

19-08-2017 09:43
89

Johan Derksen heeft er een hard hoofd in dat Frank de Boer nog lang trainer van Crystal Palace is. De coach probeert voor een revolutie te zorgen bij de Engelse club met het introduceren van de 'passing game', maar Derksen vindt dat misplaatst.

"Frank maakt echt dezelfde fout als bij Inter", zegt hij aan de tafel van Voetbal Inside. "Je zult je aan moeten passen aan de kwaliteiten van de spelers van Crystal Palace. Die passing game kun je er niet zomaar even inbrengen, dat moet je heel langzaam doen. En voor het erin zit staat hij onderaan en is hij weer verdwenen."

René van der Gijp vindt de verandering die De Boer bij Crystal Palace probeert te bewerkstelligen onverstandig. "Mensen als Frank de Boer, Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Marco van Basten gaan er allemaal vanuit dat het voetbal is ontstaan in Amsterdam. Daar ging de eerste bal rollen. Maar dat is niet waar. Er hebben heel veel clubs met andere spelers en een andere manier van voetballen resultaten gehaald", stelt Van der Gijp, waarna Derksen inhaakt: "Dat is een vorm van arrogantie in Amsterdam."