'Ik kan toch die club niet failliet laten gaan? Zal er niet minder om slapen'

'Ik kan toch die club niet failliet laten gaan? Zal er niet minder om slapen'

19-08-2017 16:18
41

Toen Frans van Seumeren in 2008 instapte bij FC Utrecht, zei hij dat hij het voor tien jaar zou doen. Inmiddels is de suikeroom van de Domstedelingen bezig aan zijn tiende seizoen, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet.

"Nee, nee, nee. Ik vind het veel te leuk", zegt Van Seumeren (67) in gesprek met NRC. "Het is emotie in het kwadraat. Ik moet altijd iets geks doen. In een voetbalbedrijf zit alles. Zoals tegen Zenit, stadion vol, iedereen gelukkig, wat wil je nog meer?"

De vermogende Van Seumeren heeft Utrecht regelmatig uit de brand geholpen. Het frustreerde hem echter wel dat hij er vaak alleen voor stond. "Ja, als je er ieder jaar ettelijke miljoenen in moet stoppen, raak je het op een gegeven moment wel een beetje zat."

Van Seumeren redde de club 2014 van de ondergang door een schuld van 27 miljoen kwijt te schelden. Dat deed weinig met hem. "Nee. Je realiseert je dat je dat geld kwijt bent. Je hebt geen keuze. Ik kan toch die club niet failliet laten gaan? Ik zal er niet minder om slapen, hoor."