Sensatie in Heerenveen: debutant zet Friesland in blessuretijd op z'n kop

19-08-2017 22:40
37

SC Heerenveen heeft in extremis een punt overgehouden aan het duel met Heracles Almelo. Het leek erop dat de Friezen zouden verliezen, tot Nemanja Mihajlovic er in de blessuretijd 1-1 van maakte.

Heerenveen was heer en meester in de eerste helft, maar kon niet profiteren van de kansenregen. Sterker nog, het kwam vlak voor de theepauze zelfs op achterstand. De eerste serieuze doelpoging van Heracles leverde direct een treffer op. Pröpper schoot raak uit een corner.

Nadat Heracles vlak na rust verzuimde om er 0-2 van te maken, zette Heerenveen vol in op de aanval. Met name Reza Ghoochannejhad had het vizier niet op scherp staan. In de 71e minuut leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen, maar scheidsrechter Edwin de Graaf keurde de treffer van Joost van Aken af omdat Reza kort daarvoor geduwd zou hebben.

Heracles leek de storm van Heerenveen in de slotfase te overleven, maar Mihajlovic gooide in de 93e minuut roet in het eten. Op aangeven van doelman Wouter van der Steen kopte de debutant raak. Heerenveen heeft nu twee punten uit twee wedstrijden. Heracles heeft er vier.