Balende Stegeman pakt verdedigers aan: 'En dan laat hij hem lopen'

Balende Stegeman pakt verdedigers aan: 'En dan laat hij hem lopen'

19-08-2017 23:28
4

Heracles Almelo was zaterdagavond enkele seconden verwijderd van de beste seizoensstart sinds 1964. Ook toen won de club z'n twee eerste duels van het seizoen. SC Heerenveen gooide echter roet in het eten - en dat was balen, aldus trainer John Stegeman. 

In de 93e minuut kopte Nemanja Mihajlovic raak. Dat kwam vooral door laks ingrijpen van de Heracles-defensie, vond de coach. "In de laatste fase moet Robin Pröpper het duel gewoon aangaan en dan laat Tim Breukers hem lopen. Dat heeft niet zoveel met chaos te maken, maar het is een kwestie van oriënteren waar je staat", citeerde het Algemeen Dagblad hem.

Het puntenverlies in het Abe Lenstra Stadion was onnodig. "Ik vond dat we heel onnauwkeurig waren op momenten dat we de bal veroverden. Op zulke momenten konden we de genadeklap uitdelen, maar dat hebben we niet gedaan. In de laatste fase hadden we het rustiger moeten uitvoetballen."

Al met al kan Stegeman met de remise leven. "We krijgen tien seconden voor tijd een doelpunt tegen. Dat is balen. Maar vier punten is mooi. Daar gaan we mee verder."