Succes promovendus verklaard: 'Dan moeten ze van mij die bal gewoon wegrossen'

Succes promovendus verklaard: 'Dan moeten ze van mij die bal gewoon wegrossen'

20-08-2017 08:23
8

VVV-Venlo is met zes punten uit twee duels voorlopig verrassend gedeeld koploper in de Eredivisie. Vito van Crooij vertolkte tegen FC Twente (1-2) opnieuw een hoofdrol met een schitterend doelpunt.

"Ik raak hem geweldig, uit een onmogelijke hoek", zegt Van Crooij over zijn openingstreffer tegen FOX Sports. "Na die 0-1 kreeg ik nog een enorme kans op de 0-2, die had er ook wel in gemogen. Ik denk dat ik iets te veel tijd had." Met twee treffers uit twee duels loopt Van Crooij desondanks één op één in de Eredivisie. "Doelpunten maken is wel een kwaliteit van me", verklaart de 21-jarige rechtspoot. "Buiten het veld ben ik rustig, maar binnen het veld wel brutaal."

Daar had trainer Maurice Steijn van genoten. "We verwachtten dat FC Twente in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen vol zou gaan aanvallen en we kwamen in de openingsfase goed weg met een bal op de paal. Maar de storm ging snel liggen, wij komen op voorsprong en daarna zijn we niet echt meer in de problemen geweest. Kort voor rust komen we op 0-2 en dan ga je met een heerlijk gevoel de kleedkamer in."

"In de tweede helft moeten we één goal toestaan, maar hadden we er zelf ook nog wel een of twee kunnen maken", vervolgt Steijn, die zijn ploeg een teamprestatie zag leveren. "Ze hebben geknokt en pijn geleden. En als goed voetbal niet mogelijk is, moeten ze van mij gewoon die ballen wegrossen."