Update: Van Halst stelliger dan Hake in reactie op Twente-gerucht: Is niet zo

Update: Van Halst stelliger dan Hake in reactie op Twente-gerucht: "Is niet zo"

21-08-2017 17:17
63

Mounir El Hamdaoui keert mogelijk terug in de Eredivisie. Voetbal International bericht zondagochtend dat FC Twente in gesprek is met de Marokkaanse spits, die al een half jaar zonder club zit.

El Hamdaoui bracht de laatste jaren door in het Midden-Oosten, waar hij uitkwam voor Umm-Salal (Qatar) en Al Ta'awon (Saudi-Arabië). De inmiddels 33-jarige aanvaller kampte echter vaak met blessureproblemen en in januari is zijn contract ontbonden. Sindsdien is het opvallend stil rondom El Hamdaoui, die nog altijd clubloos is.

El Hamdaoui beleefde zijn beste seizoen in de jaargang 2008/2009, toen hij met AZ kampioen werd. Bovendien groeide hij met 23 competitietreffers uit tot topscorer van de Eredivisie. Een jaar later verdiende El Hamdaoui een transfer naar Ajax. Onder Martin Jol scoorde hij nog regelmatig, maar nadat Frank de Boer trainer werd in Amsterdam, kwam El Hamdaoui niet meer aan de bak.

Update 21.22: FC Twente-trainer René Hake 'weet niets' van de komst van El Hamdaoui naar FC Twente. Dat zei de oefenmeester zondag in gesprek met RTV Oost. Hake rekent dan ook niet op de komst van de ervaren Marokkaan. Hij liet in het midden of er al dan niet gesprekken zijn geweest met El Hamdaoui. 

Update 21/08 17.17: Waar trainer René Hake nog ruimte liet tot speculatie over een mogelijke komst van El Hamdaoui naar FC Twente, is directeur Jan van Halst stelliger. Aan de Ziggo-tafel van Rondo werd Van Halst door Youri Mulder geconfronteerd met het gerucht van Voetbal International dat er gesprekken gevoerd zouden worden met El Hamdaoui. "Nee, is niet zo", was de directeur duidelijk.