'Keizer neemt geen halve maatregelen: Dolberg, Schöne en Neres op de bank'

'Keizer neemt geen halve maatregelen: Dolberg, Schöne en Neres op de bank'

20-08-2017 11:33
205

Ajax-trainer Marcel Keizer lijkt geen halve maatregelen te nemen na het Europa League-debacle tegen Rosenborg. Volgens Ajax Showtime is Keizer van plan om zijn ploeg op drie plekken te wijzigen voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Kasper Dolberg is waarschijnlijk het meest prominente slachtoffer. De Deen werd een paar maanden terug nog verkozen tot Ajax-talent van het Jaar, maar kan zijn uitstekende debuutseizoen vooralsnog geen vervolg geven. Dit gaf hij zelf ook toe in een interview. Dolberg moet naar alle waarschijnlijkheid plaatsmaken voor Klaas-Jan Huntelaar, die voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Ajax vanaf de aftrap mee mag doen.

Ook Lasse Schöne en David Neres moeten vermoedelijk plaatsmaken. Schöne speelde als controlerende middenvelder geen overtuigende wedstrijd tegen Rosenborg en verliest zijn plek nu aan Frenkie De Jong. Neres kreeg tegen de Noren nog de voorkeur boven Justin Kluivert, maar werd al vroeg in de tweede helft gewisseld. Tegen FC Groningen lijkt Kluivert zijn basisplek alweer terug te hebben.