PSV stelt orde op zaken en boekt ruime overwinning op promovendus NAC

20-08-2017 18:35
92

PSV heeft op bezoek bij NAC Breda drie punten gepakt. De ploeg van Phillip Cocu rijdt met een ruime 1-4 overwinning Breda uit.

De wedstrijd was achttien minuten oud toen Steven Bergwijn uit een corner de 0-1 maakte voor PSV. NAC had weinig in te brengen tegen het georganiseerde PSV, dat diverse kansen op 0-2 onbenut liet. De wedstrijd kantelde vlak voor rust, toen Derrick Luckassen Thierry Ambrose vast hield en een penalty tegen kreeg. De Fransman ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-1.

In de tweede helft zou PSV orde op zaken stellen. Ruim een half uur voor het laatste fluitsignaal greep Cocu in door Luuk de Jong te brengen. Twee minuten later werd het 1-2 via Marco van Ginkel, die uit een corner knap raak kopte. De wedstrijd was beslist toen Hirving Lozano er tien minuten later 1-3 van maakte. De Mexicaan schoot de bal vanaf een meter of twintig achter de NAC-doelman.

PSV gaf de zege op NAC wat extra glans door een treffer van Jorrit Hendrix, die er 1-4 van maakte. Vorige week wonnen de Eindhovenaren met 3-2 van AZ, waardoor het puntenaantal nu op zes staat. Volgende week wacht Roda JC. NAC neemt het op tegen Sparta.