VP's Elftal v/d Week: twee PSV'ers, Ziyech en opnieuw Heracles-uitblinker

VP's Elftal v/d Week: twee PSV'ers, Ziyech en opnieuw Heracles-uitblinker

21-08-2017 10:00
20

Feyenoord, Ajax én PSV boekten zeges tijdens speelronde twee van de Eredivisie. De regerend landskampioen levert géén spelers af aan ons Elftal van de Week; wél drie afgevaardigden uit Amsterdam (1) en Eindhoven (2). Denzel Dumfries en Bram Castro verdienden voor de tweede week op rij een nominatie. 

Bram Castro (Heracles Almelo)
Vorige week blonk de Belg uit tijdens het thuisduel met Ajax, zaterdag deed Castro het prima tegen sc Heerenveen. Lange tijd leek de goalie van Heracles zijn doel ook schoon te houden - tót de allerlaatste minuut. Toen kopte Nemanja Mihajlovic de gelijkmaker (1-1) binnen. 

Denzel Dumfries (sc Heerenveen) 
Dumfries debuteerde tegen FC Groningen met twee assists. Ook tegen Heracles deed de dynamische rechtsback van Heerenveen het uitstekend. Een uitstekende aankoop voor de Friezen, zo lijkt het. 

Jerold Promes (VVV-Venlo) 
De verdediger speelde een dijk van een wedstrijd tegen FC Twente. De aanvallers van de thuisclub kwamen amper in het spel voor. Promes bekroonde zijn uitstekende spel op slag van rust met de 0-2. 

Urby Emanuelson (FC Utrecht) 
Emanuelson speelde tegen Zenit Sint-Petersburg (1-0 winst) al verdienstelijk. Tijdens het thuisduel met Willem II was de routinier de grote uitblinker aan de zijde van de Domstedelingen. Zet de lijnen uit, maakt veel meters en heeft met Yassin Ayoub de regie over het middenveld. 



Marco van Ginkel (PSV)
Van Ginkel heeft de statistieken van een spits, schreef het Eindhovens Dagblad na de 4-1 overwinning op NAC. De cijfers van de Chelsea-huurling in het shirt van PSV zijn ronduit indrukwekkend: dertig duels, zeventien treffers. Ook in Breda was het raak. Bovenal is Van Ginkel gewoon een uitstekende voetballer. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen klonk er flink wat kritiek op Ziyech, die te weinig leiding zou geven, te vaak zijn man liet lopen en regelmatig de bal verspeelde. Zondag viel er ook nog het nodige aan te merken op het spel van de spelmaker, maar oh - wat kan de man fantastisch voetballen. Maakte het verschil met fraaie acties, een assist op Klaas-Jan Huntelaar én de 2-0. 

Guus Til (AZ)
Alle ogen waren voor aanvang van de competitie gericht op Calvin Stengs, hét supertalent van AZ. Nu hij spijtig genoeg maandenlang niet meer in actie komt, zou Til weleens de jonge revelatie in Alkmaar kunnen worden. Speelde vorige week al prima tegen PSV en was ook zaterdag weer in goede doen. De middenvelder maakte bovendien een belangrijk doelpunt. 

Jorrit Hendrix (PSV)
Nu Andrés Guardado weg is uit Eindhoven, zijn alle ogen gericht op Jorrit Hendrix. Híj moet zich dit seizoen bewijzen als een van de leiders van het nieuwe PSV. De controleur deed het zondagmiddag uitstekend in Breda. 

Thierry Ambrose (NAC Breda)
Twee 4-1 nederlagen op rij - dat is ondanks de pittige tegenstand geen lekkere start voor NAC. Toch zal Ambrose enigszins tevreden zijn. Zowel tegen Vitesse als PSV was de Manchester City-huurling trefzeker. Hij liet bovendien zien een prima opvolger te zijn van doelpuntenmachine Cyriel Dessers. 

Tim Matavz (Vitesse) 
We waren hem uit het oog verloren, maar hij heeft het nog hoor. Zijn competitiedebuut in het geel-zwart luisterde Matavz een week geleden al op met een fraai doelpunt. Ook tegen Roda JC was de Sloveense spits trefzeker. 

Vito van Crooij (VVV-Venlo)
Dat is nog eens een lekkere binnenkomer in de Eredivisie! VVV-talent Van Crooij (21) scoorde vorige week tegen Sparta en ook tegen FC Twente (1-2 winst) schoot de Limburgse aanvaller raak. Vanuit een moeilijke hoek scoorde Van Crooy op fraaie wijze.