'Het egoïsme zal groter zijn, maar Larsson kan echt een attractie worden'

'Het egoïsme zal groter zijn, maar Larsson kan echt een attractie worden'

21-08-2017 07:06
25

Stijn Schaars spreekt tegen dat sc Heerenveen-ploeggenoot Sam Larsson een gebrekkige houding of mentaliteit heeft. Hij denkt dat de Zweedse linksbuiten een attractie kan worden bij Feyenoord, maar ziet wel enkele valkuilen.

"Ik heb veel spelers gezien, maar de balvaardigheid van Sam Larsson is ongekend. Hij is duidelijk een speler die iets extra's heeft", zegt Schaars in De Telegraaf. "Er zijn weinig voetballers die kunnen wat hij kan. Alleen Feyenoord is nu wel top drie. Het egoïsme zal groter zijn, het 'ik' staat hoger aangeslagen. Eens kijken of hij daartegen bestand is, of hij met die druk kan omgaan. Maar hij kan echt een attractie worden."

Wedden

Meer odds

Schaars rekent af met de kritiek dat Larsson, die maandag na de medische keuring een contract tekent, een gebrekkige mentaliteit heeft. "Wat de buitenwacht vindt, dat is elkaar na-papegaaien", aldus de routinier. "Sam is helemaal géén lastige jongen, hij heeft nu gewoon voor zichzelf gekozen, omdat hij een transfer wilde. Hij is juist heel eager, wil graag trainen en is echt een liefhebber."

"Het kan zijn dat het soms in een wedstrijd niet loopt, dat het hoofd naar beneden gaat en mensen denken: wat is dat nou?", vervolgt Schaars. "Maar je moet ook begrijpen dat een jongen die zo getalenteerd is als hij, soms ploeggenoten heeft die hem niet begrijpen. Dat doet ook wat met je en dan komt het (zijn kwaliteit) er niet uit."