PSV-aanvaller pareert: 'Ik heb geen moeite met de kritiek, die heb ik zelf ook'

PSV-aanvaller pareert: 'Ik heb geen moeite met de kritiek, die heb ik zelf ook'

21-08-2017 08:18
26

Voor Steven Bergwijn smaakt zijn treffer tegen NAC Breda zondag extra zoet. De negentienjarige vleugelaanvaller van PSV had vorig seizoen vaak moeite om in kansrijke positie de trekker over te halen.

"Heerlijk', verzucht Bergwijn in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb geen moeite met de kritiek. Dat hoort bij voetbal en die kritiek heb ik zelf ook als ik niet gescoord heb. Uiteindelijk moeten we wedstrijden winnen en daar dragen ook goals van mij aan bij. Ik moet keihard werken om mezelf te blijven verbeteren."

Volgens Phillip Cocu ontbrak het vaak aan rust. "Het is voor Steven een kwestie van trainen, trainen en trainen", aldus de coach. "Hij moet niet te veel nadenken, scoren moet uiteindelijk automatisch gaan en is nou eenmaal een belangrijk onderdeel van het vak. Een buitenspeler bij PSV wordt ook afgerekend op de hoeveelheid goals en assists die hij levert. In een seizoen moeten er minstens tussen de vijf en tien in en daar hoort ook een aantal assists bij."

Bergwijn droeg zijn goal tijdens de 4-1 zege van PSV op NAC op aan zijn vriend Abdelhak Nouri, met wiens familie hij nauw in contact staat. "Deze goal is voor hen."