Excelsior speelt slechts elf wedstrijden op normaal gras, dat is niet normaal

"Excelsior speelt slechts elf wedstrijden op normaal gras, dat is niet normaal"

21-08-2017 08:59
28

Nicolai Jörgensen speelde zondag bij Excelsior opnieuw een moeizame wedstrijd op het door hem verafschuwde kunstgras. De Deen kan er maar niet aan wennen, vertelt hij.

"Als mensen zeggen dat wij het als een slap excuus gebruiken, dan ga ik daar niet in mee. We hebben deze wedstrijd toch gewoon gewonnen?", zegt Jörgensen in het Algemeen Dagblad. "We gebruiken geen excuus, we spelen gewoon allemaal liever op gras. Het kunstgras van Excelsior is nog erger dan dat van bijvoorbeeld Roda JC, dat van al die velden nog het dichtst in de buurt van gewoon gras komt."

"Maar neem dat moment vlak voor tijd, toen ik moest meeverdedigen", vervolgt de spits. "Dat was pas gevaarlijk, ik was blij dat ik geen hands maakte in mijn eigen strafschopgebied. Ik heb na dat moment een klein kruisje geslagen. Maar kijk eens goed hoe die bal stuiterde, hoe gek dat ging. Ik dacht dat de bal in de buurt van mijn borst kwam en hij stuiterde opeens helemaal de andere kant op. Dat zou op normaal gras echt nooit zijn gebeurd."

Volgens Jörgensen heeft Denemarken het beter voor elkaar, waar alleen FC Nordsjælland op plastic gras speelt. "En alle spelers klagen over dat veld. Dat is hetzelfde als in Nederland. Excelsior speelt slechts elf wedstrijden in een heel seizoen op normaal gras, dat is niet normaal."