Ik ben voor het eerst zonder navigatie naar De Herdgang gegaan. En het is gelukt

"Ik ben voor het eerst zonder navigatie naar De Herdgang gegaan. En het is gelukt"

21-08-2017 09:21
21

PSV-nieuweling Derrick Luckassen heeft even wat tijd nodig gehad voordat hij zich volledig kon aanpassen aan zijn nieuwe club. Dit vertelt hij tegenover De Telegraaf.

Luckassen merkte vooral tijdens het trainingskamp in Zwitserland dat hij een stap omhoog had gemaakt. "Dan speelde ik een bal verkeerd en dacht ik hè, dat gebeurde mij bij AZ niet. Naarmate de tijd vorderde ging het beter." De verdediger merkt echter dat hij steeds beter zijn weg weet te vinden in Eindhoven. "Zaterdag ben ik voor het eerst zonder navigatie naar De Herdgang gegaan. En het is me gelukt! Dat dingetje heb ik dus af kunnen sluiten. Ik kan nu zonder navi naar de training."

Tijdens de wedstrijd tegen NAC veroorzaakte Luckassen een penalty na een duel met NAC-spits Thierry Ambrose. “Ik vond het echt niks”, aldus de centrale verdediger, die verder wel genoot van zijn duels met Ambrose. “Ja man, ik houd er wel van om erin te kletsen. Hij is een sterke jongen, ik ook. Vind ik mooi. Ik denk dat ik voetballend ook goed uit de voeten kan. Dat ik beide aspecten in me heb. Dat is fijn, als je de Europese top wil halen.